Achtergrondinformatie Propol

Al op zeer jonge leeftijd hadden de beide oprichters van het huidige ProPol Produkten plannen om op latere leeftijd samen een bedrijf te beginnen. Nadat ze werkervaring hadden opgedaan bij enkele andere bedrijven werden de eerste activiteiten uitgevoerd om een eigen bedrijf te beginnen.  Een aantal jaren later waren zij gestart met de handel in wijn- en kerstpakketten. Een echte doorbraak kwam toen gestart werd met de ontwikkeling en productie van apitherapie producten. Na dit succes werd de eenmanszaak ProPol Apitherapie Produkten opgericht.

Tijdens één van de verkoopbezoeken werden wij er op geattendeerd dat er bij de consument een behoefte ontstond aan een honingwijn met kruiden. Hierna zijn wij gaan experimenteren met wijn, honing en kruiden. Na een lange tijd van onderzoeken en experimenteren hadden wij de perfecte smaak gecreëerd. Deze perfecte honingwijn kreeg de naam Ambrosia, in de Griekse mythologie staat Ambrosia voor de godendrank die onsterfelijkheid geeft aan de consument.

Bij enkele handelaren in bijenproducten werd de eerste productie in rap tempo verkocht. Op braderieën en bijenmarkten werd middels het uitschenken en het laten proeven van de wijn grotere bekendheid aan het product gebracht. Vanwege het almaar groeiende succes werd in oktober 1991 besloten om de eenmanszaak om te zetten naar een besloten vennootschap, ProPol Produkten B.V.

Tot 1994 werden de wijnen bij een externe bottelarij afgevuld, maar sinds 1994 werd besloten om ook het bottelen zelf uit te voeren. Nadat we deze investering hadden uitgevoerd hadden we het gehele productie- en verkoopproces in eigen handen. Na deze uitbreiding was er behoefte aan een nieuw en groter pand, wij vestigden ons in Edam. Na een korte periode bleek dat er veel vraag was naar bottelactiviteiten van derden, deze besteedden hun bottelactiviteiten uit aan Propol Produkten B.V.  In 1995 werd besloten om een aparte productiebedrijf op te richten, genaamd Bottelunie B.V.

Twee keer werd wegens groei en ruimtegebrek verhuisd, tot in maart 2000 besloten werd om te investeren in een nieuw te bouwen bedrijfspand, toegespitst op de activiteiten van de onderneming en volledig aangepast aan de strenge (keurings)eisen van die tijd. Sinds de oplevering van dit gebouw in mei 2001 opereren de beide ondernemingen vanuit een perfect pand voorzien van alle nodige  faciliteiten. 

Locatie

  • ProPol Produkten BV
    Postbus 606
    1620 AR Hoorn
    De Corantijn 10
    1689 AP Zwaag-Nederland

Volg ons